TRANSLATE

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Από αναρτήσεις στο «OccupyWallStreet»


«Έκλεψαν το αμερικανικό όνειρο από τον κόσμο. Λένε στους εργαζόμενους ότι δεν τους επιτρέπεται η υγειονομική περίθαλψη, η στέγη, η τροφή. Λένε στους φοιτητές ότι δεν τους επιτρέπονται οι θέσεις εργασίας και ότι θα είναι χρεωμένοι για το υπόλοιπο της ζωής τους, αδυνατώντας να δηλώσουν πτώχευση. Το 1% έχει καταστρέψει αυτό το έθνος και τις αξίες του, μέσω της απληστίας του. Το 1% έχει κλέψει αυτό τον κόσμο. Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτό να συμβεί.»

«Η ανάπτυξη της καπιταλιστικής οικονομίας εξαρτάται από την κατανάλωση. Πρέπει να ενθαρρύνει τις μάζες να καταναλώνουν. Όσο περισσότερο αυτές καταναλώνουν, τόσο περισσότερο η οικονομία αναπτύσσεται. Όσο ταχύτερα αυτές καταναλώνουν, τόσο πιο γρήγορα η οικονομία αναπτύσσεται. Οι μάζες αδιάκοπα ενθαρρύνονται, ακόμη και εξαπατούνται για να καταναλώνουν, ακόμα κι αν αυτό υπερβαίνει κατά πολύ τα μέσα τους. Μόνο ένα μικρό ποσοστό κερδίζει το μεγαλύτερο μερίδιο από αυτή την καταναλωτική φρενίτιδα. Το σύστημα καταλήγει σε ένα μικρό ποσοστό πολύ πλουσίων που ζουν πάνω και μακριά ​​από τις μάζες των φτωχών, μη προνομιούχων και υποβαθμισμένων. Αυτό το μικρό ποσοστό δεν  μπορεί να αισθανθεί τις αδικίες που αισθάνονται οι μάζες. Όταν η κυβέρνηση επίσης ελέγχεται από αυτό το μικρό ποσοστό και δεν είναι σε θέση να βοηθήσει τις μάζες, τότε ωριμάζει η στιγμή για μια κοινωνική επανάσταση

«Το όλο σύστημα πρέπει να ανατραπεί. Σε αντίθεση με τις κοινωνικές επαναστάσεις του παρελθόντος που ξεκινούσαν από έναν τόπο και εξαπλώνονταν σιγά σιγά, στο σημερινό ανοιχτό και καλά διασυνδεδεμένο κόσμο, μια κοινωνική επανάσταση μπορεί να ξεκινήσει σε εθνικό επίπεδο, ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο, στιγμιαία, με ένα παράλληλο, κατανεμημένο μοντέλο. Περί αυτού πρόκειται το κίνημα «Καταλαμβάνουμε τη Wall Street». Θα οδηγήσει σε ένα νέο και καλύτερο παγκόσμιο μοντέλο; Ας ελπίσουμε να το πετύχει, επειδή η ανθρωπότητα το λαχταρά.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: