TRANSLATE

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ένας Αύγουστος διαφορετικός…


Από τις πρώτες μέρες αυτός ο Αύγουστος δείχνει διαφορετικός. Τα μελτέμια του αδύναμα να σκορπίσουν τόση μαζεμένη αγωνία για το αύριο. Οι παραλίες του ανοικτές στα κύματα των σεισμών που δονούν τον παγκόσμιο ορίζοντα. Και από την ενδοχώρα τα νέα ακούγονται περίεργα.

Λέγεται ότι κάποιος υπουργός υποστηρίζει μια μικρή και «άτακτη» τράπεζα για την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για υπεξαίρεση πολλών εκατομμυρίων. Και ότι, για καλό και για κακό, αυτός ο υπουργός αλλάζει το νόμο μήπως βρεθεί υπόλογος στο μέλλον – παρότι πιστεύει ότι υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Λέγεται ότι μια βουλευτίνα του κυβερνώντος κόμματος απάντησε ότι...
ποτέ δεν δήλωσε «μη Ελληνίδα» σε ξένη εφημερίδα και ότι είναι «Ελληνίδα-από-επιλογή» και υπερήφανη για το πολιτικό της κόμμα. Και ότι αυτό κρίθηκε απαράδεκτο από κείνους που δεν δηλώνουν Έλληνες-από-επιλογή και θέτουν την εθνική τους υπερηφάνεια πάνω από το α ή β πολιτικό κόμμα στο οποίο ανήκουν.

Λέγεται επίσης ότι κάποιοι απόστρατοι αξιωματικοί δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε ίδρυση πολιτικού κόμματος για λόγους «εθνικής ανάγκης» και «μη υπαρχούσης πλέον άλλης διεξόδου». Και ότι πολλοί αναρωτιούνται για τις αντοχές μιας δημοκρατίας στην οποία ο καθένας, θεσμικός και μη, μπορεί να αναφέρεται και να δρα στο όνομα ενός εθνικού και δημοσίου συμφέροντος όπως εκείνος το ορίζει…

Η Φωτογραφία της Ιωάννας Τρικεριώτη-Χ”ιωάννου

ΔT

Δεν υπάρχουν σχόλια: