TRANSLATE

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Έκθεση της ΕΥΠ για το γκέτο της Αθήνας: η απομυθοποίηση του απόρρητου;



Με αρκετή έκπληξη και ειρωνική διάθεση θα διάβασαν πολλοί Αθηναίοι πολίτες για την «απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ για το γκέτο της Αθήνας» στο Έθνος της Κυριακής. Πρώτα-πρώτα γιατί τίποτε από αυτά που αναφέρονται στο δημοσίευμα δεν είναι «απόρρητο» – εκτός κι αν υπάρχουν στοιχεία στην έκθεση που δεν αναφέρθηκαν. Αν όμως πράγματι αυτό ήταν όλο κι όλο το αποτέλεσμα της έρευνας της ΕΥΠ τότε η ανασφάλεια που νιώθει ο πολίτης εξαιτίας της «δράσης» των ειδικών θεσμικών οργάνων της πολιτείας θα πρέπει να θεωρείται πλέον και επίσημη...


Το ότι «πίσω από το ζήτημα των μεταναστών κρύβεται κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα» είναι καθημερινό βίωμα και πραγματικότητα. Η παράνομη διακίνηση και απάνθρωπη εκμετάλλευση των μεταναστών από κερδοσκοπικά κυκλώματα έχει πολλαπλά δειχθεί από δημοσιογράφους όπως επίσης έχουν επισημανθεί ποινικά και πολιτικά κίνητρα για αυτό το ασύδοτο δουλεμπόριο.

Το ότι κάποιοι θησαυρίζουν από την ενοικίαση κατά κεφάλι, από το παρεμπόριο, από την υποτίμηση της αξίας των ακινήτων αλλά και το ότι κάποιοι άλλοι – όντως άλλοι; – επενδύουν για πολιτικούς λόγους στην υποτίμηση της αξίας της ίδιας της ανθρώπινης ζωής των κατοίκων είναι επίσης γνωστά στους Αθηναίους πολίτες.

Όπως είναι γνωστό ότι η κυβερνητική αδράνεια διευκολύνει την εδραίωση και τη διαβρωτική επέκταση των παράνομων αντικοινωνικών και αντεθνικών συμπεριφορών και συμφερόντων, όταν μάλιστα αυτά συμβαίνουν σε ένα κλίμα τεκμηριωμένα ατιμώρητης μακρόχρονης πολιτικής διαφθοράς.

Ο Αθηναίος πολίτης θέλει έργα. Η Αθήνα χρειάζεται πράξεις. Και τις χρειάζεται τώρα! Χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση της μεταναστευτικής πολιτικής μας με την ΕΕ. Χρειάζεται ξήλωμα κάθε παράνομης εστίας, εφόσον η ΕΥΠ ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τα εμπλεκόμενα πρόσωπα – άραγε περισσότερα από όσους και όσα ήδη γνωρίζουν οι τοπικές κοινωνίες; Χρειάζεται άμεση εξυγίανση στο ζήτημα της ενοικίασης σπιτιών στους μετανάστες.

Χρειάζεται να ξαναμπούμε δυναμικά, οικιστικά και επιχειρηματικά στην υπό κατάληψη πανάρχαιη πόλη μας και να την ξανακάνουμε ανθρώπινη, ευρωπαϊκή και πολιτισμένη. Χωρίς ευχολόγια αντιμετώπισης αλλά με μέτρα που αποφασίζονται σήμερα, εφαρμόζονται από αύριο και ελέγχονται για την αποτελεσματικότητα τους κάθε μέρα. Ας αποδείξουν οι κυβερνώντες ότι όχι μόνο γνωρίζουν αλλά κυρίως ότι έχουν τη βούληση ν’ αλλάξουν αυτά που γνωρίζουν!

Το δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής


Δ. Τρικεριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: